Hrvatski Telekom d.d.

Matija Kovačević

Član Uprave i glavni direktor za financije (CFO)

Matija Kovačević rođen je 1977. godine u Novoj Gradiški. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu sveučilišta u Zagrebu.

Tijekom svoje karijere stekao je bogato iskustvo u telekomunikacijskoj industriji u međunarodnom okruženju, uz ekspertizu u kontrolingu, strategiji i provođenju transformacije poslovanja.

Hrvatskom Telekomu pridružuje se 2003. godine i obavlja niz menadžerskih funkcija u području strateškog planiranja, kontrolinga i financija, te sudjeluje u procesima akvizicije Combisa i Iskona. 2009. godine preuzima poziciju člana Uprave i glavnog direktora za financije Iskona te doprinosi pozitivnom poslovnom preokretu kompanije.

Od 2010. godine nastavlja karijeru u Deutsche Telekoma u kojemu je obnašao više menadžerskih funkcija u središnjem uredu u Njemačkoj i u Grčkoj. Između ostalog, bio je nadležan za financijsko i poslovno upravljanje podružnicama Deutsche Telekoma u Grčkoj, Rumunjskoj, Albaniji i Bugarskoj, te je vodio brojne projekte transformacije i promjene operativnih modela u Grčkoj, kao i kontroling središnjeg ureda za Europu u Deutsche Telekomu.

U Hrvatski Telekom vraća se krajem 2020. godine na poziciju direktora Sektora za kontroling, transformaciju i odnose s investitorima, a funkciju člana Uprave i glavnog direktora za financije preuzima 1. kolovoza 2022. godine.

Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi osigurala da vam pružimo najbolju moguću uslugu. Klikom na "Prihvaćam" pristajete na obradu vaših podataka, kao i na njihov prijenos trećim pružateljima usluga. Podaci će se koristiti za analize, ponovno ciljanje i pružanje personaliziranog sadržaja na web mjestima od strane trećih pružatelja usluga. Za više informacija pogledajte postavke.

Prihvaćam Pristajem na obvezne kolačiće