Hrvatski Telekom d.d.

Daniel Daub

Član Uprave i glavni direktor za financije (CFO)

Daniel Daub rođen je 1976. godine u Njemačkoj. Završio je magisterij iz poslovnog upravljanja, smjer korporativnih financija, marketinga i poduzetništva, u vodećoj njemačkoj poslovnoj školi  WHU – Otto Beisheim.

Tijekom višegodišnjeg obnašanja rukovodećih pozicija u sektoru telekomunikacija ostvario je brojna postignuća u područjima prodaje i usluga, financija i strategije.

Od 2001. do 2006. radio je u T-Mobileu International, najprije kao voditelj projekta u korporativnim financijama, a potom kao pomoćnik člana Uprave za prodaju i usluge. Od 2006. do 2009. bio je potpredsjednik za upravljanje tržištem / planiranje prodaje i izvještavanje u T-Mobileu Deutschland – Telekom Vertrieb, gdje je bio odgovoran za strategiju i razvoj poslovanja u području prodaje te, između ostalog, imao i vodeću ulogu kod uvođenja iPhonea u Njemačkoj.

Od 2009. do 2014. Daniel Daub je ostvario niz unapređenja u T-Mobileu Austria. Kao stariji potpredsjednik za razvoj kanala i usluga, a potom za prodaju i usluge korisnicima, uveo je upravljanje utemeljeno na vrijednosti, omogućujući znatno povećanje vrijednosti tržišnog ulaganja, te dao velik doprinos uspješnom poslovnom zaokretu kompanije povećanjem učinkovitosti svih kanala prodaje.

U sjedište Deutsche Telekom Grupe dolazi 2014. na funkciju potpredsjednika za kontroling kapitala i inovacija te je odgovoran za segment kontrolinga za SAD i Europu i za kontroling inovacija DT Grupe. Između ostalog, imao je vodeću uloga u procesu prodaje EE-a, mobilnog operatora u Ujedinjenom Kraljevstvu, te u projektima “Save4Innovation” i “Return on Innovation”.

Nadzorni odbor Hrvatskog Telekoma imenovao je Daniela Dauba članom Uprave HT-a i glavnim direktorom za financije, a ovu dužnost g. Daub obnaša od 1. studenoga 2017. godine.

Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi osigurala da vam pružimo najbolju moguću uslugu. Klikom na "Prihvaćam" pristajete na obradu vaših podataka, kao i na njihov prijenos trećim pružateljima usluga. Podaci će se koristiti za analize, ponovno ciljanje i pružanje personaliziranog sadržaja na web mjestima od strane trećih pružatelja usluga. Za više informacija pogledajte postavke.

Prihvaćam Pristajem na obvezne kolačiće