Hrvatski Telekom d.d.
  • 53,5% Deutsche Telekom Europe B.V.
  • 36,8% Privatni i institucionalni ulagatelji
  • 7,0% Fond hrvatskih branitelja iz domovinskog rata
  • 2,7% Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) / Republika Hrvatska

(2.1.2024.)

Temeljni kapital Hrvatskog Telekoma d.d. iznosi 1.359.742.172 euro te je podijeljen na 78.000.000 dionica bez nominalnog iznosa.

Većinski vlasnik Hrvatskog Telekoma d.d. je Deutsche Telekom Europe B.V. s udjelom od 53,5%.

Deutsche Telekom Europe B.V. je društvo u stopostotnom vlasništvu Deutsche Telekom Europe Holding B.V. čiji je stopostotni vlasnik Deutsche Telekom Europe Holding GmbH (prethodnog naziva T-Mobile Global Holding Nr. 2 GmbH). Deutsche Telekom Europe Holding GmbH je u stopostotnom vlasništvu Deutsche Telekoma AG.

Fond hrvatskih branitelja iz domovinskog rata posjeduje 7,0% dok Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP)/Republika Hrvatska drži 2,7%.

Preostalih 36,8% dionica je u vlasništvu građana Republike Hrvatske te ostalih domaćih i stranih institucionalnih ulagatelja. Među privatnim i institucionalnim ulagateljima kao ulagatelj s najvećim vlasničkim udjelom nalaze se Raiffeisen mirovinski fondovi koji imaju 11,2% dionica HT-a.

Dionice Hrvatskog Telekoma uključene su u usluge depozitorija Središnjeg klirinškog depozitarnog društva 12.srpnja 2002.

ISIN dionice glasi: HRHT00RA0005.

Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi osigurala da vam pružimo najbolju moguću uslugu. Klikom na "Prihvaćam" pristajete na obradu vaših podataka, kao i na njihov prijenos trećim pružateljima usluga. Podaci će se koristiti za analize, ponovno ciljanje i pružanje personaliziranog sadržaja na web mjestima od strane trećih pružatelja usluga. Za više informacija pogledajte postavke.

Prihvaćam Pristajem na obvezne kolačiće