Hrvatski Telekom d.d.

Postani stipendist Hrvatskog Telekoma

Kao vodeća telekomunikacijska kompanija, ponosni smo što stipendiranjem studenata možemo sudjelovati u razvoju mladih stručnjaka i pomoći im da postignu još više.

Kompanija smo koja cijeni i nagrađuje znanje, te i ove godine nastavljamo s programom stipendiranja izvrsnih studenata FER-a, FOI-a i PMF-a, i to smjerova koji su blisko povezani s poslovanjem HT-a. 

Osim što ćemo pružiti  financijsku potporu studentima, naš je cilj surađivati s mladim stručnjacima već tijekom njihovog studija, ponuditi im mogućnosti dodatnog učenja, pratiti ih te im pomoći  da budu što uspješniji nakon što završe fakultet. O našim se stipendistima brinu vrhunski mentori, za njih organiziramo predavanja, pomažemo im u izradi diplomskog rada, uključujemo ih u projekte, pa i međunarodne, slušamo njihove ideje i prijedloge dajući im perspektivu rada u HT-u. Naši se stipendisti i praktično uključuju u rad s vrhunskim tehnologijama: Internet of Things, Cloud, IPTV, Big Data.

Svaki stipendist postaje i član HT STEM HUB-a - inkubatora za poticanje razvoja vještina u području znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike, kojim želimo stvoriti i podržati aktivnu akademsko-gospodarsku zajednicu mladih stručnjaka iz prirodoslovnog i znanstvenog područja.

Stipendisti Hrvatskog Telekoma  su i prvi kojima ćemo, ovisno o potrebama kompanije,  ponuditi mogućnost zapošljavanja u Hrvatskom Telekomu.

Uz otvorena vrata naše kompanije, stipendisti će osjetiti što znači biti dio vodeće telekomunikacijske tvrtke koja svoje poslovanje zasniva na najnaprednijim tehnologijama i najmodernijim trendovima u svijetu.


VISINA MJESEČNE STIPENDIJE

Visina mjesečne stipendije HT-a iznosi 3.000 kuna neto.


TKO SE MOŽE PRIJAVITI ZA STIPENDIJU?

Za stipendiju se mogu prijaviti redovni studenti diplomskog studija:

Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu (FER), studijski programi:

  • Informacijske i komunikacijske tehnologije
  • Računarstvo

Prirodoslovno-matematički fakultet – Matematički odsjek, smjerovi:

  • Matematička statistika
  • Računarstvo i matematika
  • Financijska i poslovna matematika

Fakultet organizacije i informatike, Studij informatike, smjerovi:

  • Informacijsko i programsko inženjerstvo (IPI)
  • Organizacija poslovnih sustava (OPS)
  • Baze podataka i baze znanja (BPBZ)

PRIJAVA ZA STIPENDIJU

Prijave za stipendiju mogu se predati do 2. studenoga 2016. godine.

Ako si  student  jednog od navedenih fakulteta  i definiranih smjerova te postižeš izvrsne rezultate, prijavi se za HT-ovu stipendiju te pošalji  motivacijsko pismo i životopis  na mail stipendija@t.ht.hr najkasnije do 2. studenoga 2016.

Studente koji udovoljavaju kriterijima, pozvat ćemo na testiranje, intervju, a  one koji će postići najbolje rezultate, očekuje razgovor s menadžerima iz poslovanja, nakon čega će se konačno odlučiti koji od kandidata će dobiti stipendiju.


KAKO JE BITI STIPENDIST HT-A?

Matija Srbić: Kao stipendist Hrvatskog Telekoma imao sam priliku učiti o području koje me najviše zanima - Internet stvari (IoT). Sudjelovao sam i na HT-ovom Innovation kampu gdje sam upoznao mlade i nadarene ljude prepune zanimljivih ideja. Uz to, dobio sam priliku da istovremeno radim na vlastitom start up projektu i sudjelujem na projektima Hrvatskog Telekoma vezanim za start up zajednicu.

Stjepan Ivanić: Na završnoj godini studija sam se prijavio na natječaj za stipendiju. Svidio mi se veoma profesionalan pristup u selekcijskom postupku odabira stipendista kroz razna testiranja i razgovore. Nakon sklopljenog ugovora, dobio sam mentora koji me upoznao sa svojim odjelom te projektima kojima se bave. Paralelno s time pisao sam diplomski rad pri čemu me mentor usmjeravao, odgovarao na sva moja pitanja te uputio na brojne stručne posjete i sastanke. U svakom slučaju oduševio me način na koji su se svi zaista trudili pružiti mi što više prilika za edukacije i razvoj te što su kolege bili veoma susretljivi. Preporučam svim studentima da se svakako prijave na buduće natječaje za prakse i stipendije kako bi iskusili neprocjenjiva iskustva za razvoj karijere.

Zainteresirani?

Imate li dodatnih pitanja, trebate neko pojašnjenje o stipendiji HT-a? Obratite nam se na e-mail adresu.

Slažem se

Naša Web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u POSTAVKAMA