Pokušavate se spojiti na mobilni Internet sa pogrešnim postavkama na Vašem mobilnom telefonu.

Pregled ovih stranica se ne naplaćuje!

Kako biste zaprimili odgovarajuće internetske postavke za vaš uređaj, dovoljno je poslati poruku I na broj 13598 te ćete uskoro zaprimiti instalacijsku poruku.
Po zaprimanju konfiguracijske poruke potrebno je odabrati opciju Spremi ili Instaliraj.

U većini slučajeva pritom je potrebno unijeti instalacijski kod koji glasi 1234. Ukoliko nakon toga uređaj ponudi mogućnost postavljanja zaprimljenih postavki za početne, odaberite tu opciju te nakon instalacije ugasite i upalite svoj uređaj. Nakon što se uređaj upali možete se spojiti na Internet.

Upute za ručno podešavanje postavki za spajanje na Internet:


Upute kako podesiti internetske postavke na uređaju s Android operativnim sustavom

 1. Uđite u glavni izbornik pa pronađite i dodirnite Postavke (Settings)
 2. U podizborniku Postavke dodirnite Veze (Connections)
 3. U podizborniku Veze pronađite i dodirnite Mobilne mreže (Mobile networks)
 4. U podizborniku Mobilne mreže dodirnite Pristupne točke (APN) (Access point names)
 5. U podizborniku Pristupne točke (APN) vidljive su sve pristupne točke koje su trenutno kreirane na uređaju. Ukoliko već postoji pristupna točka TM HR Internet ili Internet, potrebno je dodirnuti kružić s desne ili lijeve strane od te pristupne točke da se označi kao na slici ispod.
 6. Ukoliko pristupna točka Internet ne postoji potrebno ju je kreirati. Pritisnite tipku Dodaj (može biti i oznaka +) ili tipku sa tri točkice pa odaberite opciju Novi APN, kao na slici ispod.
 7. Otvorit će se novi podizbornik za unos konfiguracijskih parametara. Potrebno je unijeti postavke u sljedeća polja, kao na slikama ispod:
  • Naziv (Name): Internet
  • Naziv pristupne točke (APN): internet.ht.hr
  • Vrsta provjere autentičnosti (Authentication type): PAP
  • Vrsta naziva pristupne točke (APN type): default
 8. Nakon toga je potrebno ponovno pritisnuti tipku tri točkice te odabrati opciju Spremi (Save), kao na slici ispod.

  Nakon što ste spremili kreirane postavke, uređaj se vraća na popis postojećih pristupnih točki, gdje će se pojaviti i novokreirane postavke. Potrebno je odabrati Internet tako da dodirnete kružić desno ili lijevo od te pristupne da se označi kao na slici ispod.

  Napomena:
  Izgled izbornika i naziv pojedinih opcija može varirati ovisno o modelu uređaja koji koristite.
  Provjerite korisničke upute vašeg uređaja za točni izgled izbornika i nazive pojedinih opcija. U nekim uređajima postoji opcija Mobilni podaci ili MMS i podaci (Data service ili MMS & data) koja mora biti uključena kako biste mogli poslati ili primiti MMS. Ukoliko ta opcija postoji na Vašem uređaju, možete ju pronaći tako da uđete u Postavke (Settings), zatim odaberete opciju Veze (Connections), pa opciju Mobilne mreže (Mobile networks) i Mobilni podaci (Mobile data)© Hrvatski Telekom d.d. | Pravne napomene