Hrvatski Telekom d.d.
  • 51,7% Deutsche Telekom Europe B.V.
  • 38,6% Privatni i institucionalni ulagatelji
  • 6,8% Fond hrvatskih branitelja iz domovinskog rata
  • 2,9% Centar za restrukturiranje i prodaju Republike Hrvatske

(31.12.2020.)

Temeljni kapital Hrvatskog Telekoma d.d. iznosi 10.244.977.390,25 kuna te je podijeljen na 78.775.842 dionica bez nominalnog iznosa.

Većinski vlasnik Hrvatskog Telekoma d.d. je Deutsche Telekom Europe B.V. s udjelom od 51,7%.
Deutsche Telekom Europe B.V. je društvo u stopostotnom vlasništvu Deutsche Telekom Europe Holding B.V. čiji je stopostotni vlasnik Deutsche Telekom Europe Holding GmbH (prethodnog naziva T-Mobile Global Holding Nr. 2 GmbH). Deutsche Telekom Europe Holding GmbH je u stopostotnom vlasništvu Deutsche Telekoma AG.

Fond hrvatskih branitelja iz domovinskog rata posjeduje 6,8% dok Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP)/Republika Hrvatska drži 2,9%.

Preostalih 38,6% dionica je u vlasništvu građana Republike Hrvatske te ostalih domaćih i stranih institucionalnih ulagatelja. Među privatnim i institucionalnim ulagateljima kao ulagatelj s najvećim vlasničkim udjelom nalaze se Raiffeisen mirovinski fondovi. Na dan 31. prosinca 2020. godine Raiffeisen mirovinski fondovi imaju 10,0% dionica HT-a.

Dionice Hrvatskog Telekoma uključene su u usluge depozitorija Središnjeg klirinškog depozitarnog društva 12.srpnja 2002.

ISIN dionice glasi: HRHT00RA0005.

Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi osigurala da vam pružimo najbolju moguću uslugu. Klikom na "Prihvaćam" pristajete na obradu vaših podataka, kao i na njihov prijenos trećim pružateljima usluga. Podaci će se koristiti za analize, ponovno ciljanje i pružanje personaliziranog sadržaja na web mjestima od strane trećih pružatelja usluga. Za više informacija pogledajte postavke.

Prihvaćam Pristajem na obvezne kolačiće