Menu Skip to content
  • 51,1% Deutsche Telekom Europe B.V.
  • 39,3% Privatni i institucionalni ulagatelji
  • 6,7% Fond hrvatskih branitelja iz domovinskog rata
  • 2,9% Centar za restrukturiranje i prodaju Republike Hrvatske

(5.2.2019.)

Temeljni kapital Hrvatskog Telekoma d.d. iznosi 10.244.977.390,25 kuna te je podijeljen na 81.219.547 dionica bez nominalnog iznosa.

Većinski vlasnik Hrvatskog Telekoma d.d. je Deutsche Telekom Europe B.V. s udjelom od 51,1%.
Deutsche Telekom Europe B.V. je društvo u stopostotnom vlasništvu Deutsche Telekom Europe Holding B.V. čiji je stopostotni vlasnik Deutsche Telekom Europe Holding GmbH (prethodnog naziva T-Mobile Global Holding Nr. 2 GmbH). Deutsche Telekom Europe Holding GmbH je u stopostotnom vlasništvu Deutsche Telekoma AG.

Fond hrvatskih branitelja iz domovinskog rata posjeduje 6,7% dok Centar za restrukturiranje i prodaju Republike Hrvatske drži 2,9%. Ostali dio od 39,3% dionica je u rukama privatnih i institucionalnih ulagatelja. Među privatnim i institucionalnim investitorima kao investitor s najvećim vlasničkim udjelom nalazi se Raiffeisen obvezni mirovinski fondovi. Na dan 31.12.2018. Raiffeisen obvezni mirovinski fondovi posjeduju 9,1% dionica HT-a.

Dionice Hrvatskog Telekoma uključene su u usluge depozitorija Središnjeg klirinškog depozitarnog društva 12.srpnja 2002.

ISIN dionice glasi: HRHT00RA0005.

Slažem se

t.ht.hr poštuje vašu privatnost. Kolačiće (eng. 'cookies') koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, poboljšanje korisničkog doživljaja, osiguravanje integracije s društevnim mrežama i prikaz(ciljanih) reklamnih sadržaja. Nastavljajući svoju posjetu na našoj web stranici pristajete na to da koristimo kolačiće. Politika zaštite privatnosti korisnika HT-a.