Iskon dostupan u cijeloj Hrvatskoj

29. travnja 2008.

Iskonov paket Obitelj+ dostupan u cijeloj Hrvatskoj – brzi ADSL pristup internetu i telefoniranje za 139,00 kn – uz obiteljski paket korisnici dobivaju i HP pisač

Zagreb, 29. travnja 2008. - Na današnjoj konferenciji za medije Iskon je predstavio svoj novi paket usluga pod nazivom Obitelj+ koji uključuje brzi ADSL pristup internetu te povoljnije telefoniranje. Novi paket je, za razliku od dosadašnjih, dostupan svim korisnicima u Hrvatskoj, a ne isključivo onima na području velikih gradova. Riječ je o prvom Iskonovom nacionalnom paketu širokopojasnih usluga. Iskon je tako postao prvi alternativni broadband operater koji je dostupan na području cijele Hrvatske.

Paket Obitelj+ po cijeni od 139,00 kn mjesečno, osim što uključuje ADSL brzi pristup internetu, omogućuje povoljnije telefoniranje uz uključenih 500 minuta razgovora prema svim fiksnim brojevima te dodatno omogućuje aktiviranje 5 međunarodnih Friend brojeva prema kojima korisnici razgovaraju po cijeni nacionalnih poziva. Brzina ADSL-a u paketu iznosi 2 Mbps/256 Kbps, a unutar paketa uključen je 1 GB prometa. Osim navedenog, korisnici dobivaju i dodatnu uslugu pod nazivom WebExpress koja im omogućuje samostalnu izradu vlastitih web stranica.

Iskonovi paketi bili su do sada dostupni na području 10 gradova u Hrvatskoj: Zagrebu, Samoboru, Velikoj Gorici, Osijeku, Rijeci, Puli, Opatiji, Zadru, Splitu i Solinu. Iskon je prvi od alternativnih operatera odlučio iskoristiti mogućnosti koje nude najnovije tehnologije te ponuditi paket usluga koja se temelji na T-HT-ovoj veleprodajnoj usluzi (bitstreamu).

Iskon će zahvaljujući novom paketu širokopojasnih usluga biti od sada dostupan u preko 75% kućanstava u Hrvatskoj, od toga i na devet otoka: Braču, Cresu, Korčuli, Krku, Lošinju, Murteru, Pelješcu, Rabu i otoku Viru.

»Drago mi je da napokon možemo ponuditi naše usluge na području cijele Hrvatske. Naš prvi nacionalni paket nazvali smo Obitelj+ jer kroz njega želimo potaknuti razvoj širokopojasnog ineterneta u Hrvatskoj i dati korisnicima mogućnost izbora bez obzira nalaze li se u blizini velikih centara ili u nekom manjem udaljenom mjestu, pa i na otocima.«, izjavio je na predstavljanju novog paketa Saša Kramar, predsjednik Uprave Iskona.

Svi novi korisnici koji aktiviraju nacionalni paket Obitelj+ na ugovor od 24 mjeseca, za 1 kn dobivaju na dar i HP-ov višenamjenski pisač koji omogućuje printanje, skeniranje i fotokopiranje.

Korisnici koji žele aktivirati novi Iskonov paket Obitelj+ trebaju imati već postojeću telefonsku liniju kod T-Coma za koju će i dalje primati račun za mjesečnu naknadu od T-Coma. Iskon će korisnicima isporučiti ADSL liniju i dodijeliti im dodatni telefonski broj. Usluga telefoniranja u paketu Obitelj+ temelji se na prijenosu govora putem internetskog protokola.

Iskon planira uskoro ponuditi i nove dodatne pakete širokopojasnih usluga koji će također biti dostupni u cijeloj Hrvatskoj.

© Hrvatski Telekom, 2015.