Često postavljana pitanja malih dioničara (FAQ)

Koji je prijedlog dividende iz ostvarene neto dobiti u 2007. godini? Kolika je dividenda po svakoj pojedinačnoj dionici?
Prijedlog Uprave i Nadzornog odbora HT-Hrvatskih telekomunikacija d.d. jest  da se dio neto dobiti iz 2007. godine u iznosu od 2.420.625.094,60 kuna rasporedi na ime isplate dividende dioničarima razmjerno broju njihovih dionica.
To je iznos od 29,56 kuna po dionici.

Kad je konačna odluka o dividendi tj. kad je predviđena Glavna skupština društva HT-Hrvatske telekomunikacije d.d.?
Glavna skupština Društva, sazvana je za dan 21. travnja 2008. godine i na temelju gore navedenog prijedloga donosi konačnu odluku.

S kojim datumom dioničar mora biti registriran kod SDA da bi ostvario pravo na dividendu? Kad je zadnji dan za kupnju dionice da bi se ostvarilo pravo na dividendu?
Dividenda će se isplatiti svim dioničarima koji su na dan sjednice Glavne skupštine, tj. na dan  21. travnja 2008., evidentirani kao dioničari u Depozitoriju Središnje depozitarne agencije.
S obzirom da cjelokupni postupak prijeboja i namire te registracije kod SDA traje tri radna dana, da bi dioničar bio registriran u Depozitoriju SDA na dan 21. travnja 2008., zadnji dan za kupnju dionica na zagrebačkoj burzi jest srijeda 16. travnja 2008.  
Dioničar koji je već prodao svoje dionice ili će ih prodati do zaključno s danom 16. travnja 2008. ne ostvaruje pravo na dividendu. Dioničar koji proda dionice nakon 17. travnja 2008. (uključujući i na taj dan) zadržava pravo na dividendu.

Da li je prisustvovanje na glavnoj skupštini obavezno? Da li je prisustvovanje Glavnoj skupštini preduvjet za primanje dividende?
Prisustvovanje Glavnoj skupštini nije obavezno niti je preduvjet za pravo na dividendu.
Dividenda će se isplatiti dioničarima koji su na dan sjednice Glavne skupštine, sazvane za 21. travnja 2008., upisani kao dioničari u Središnjoj depozitarnoj agenciji.

Da li se ostvaruje pravo na dividendu ako dionice kupljene unutar IPO-a nisu registrirane kod brokera zbog stjecanja bonus dionice nakon godinu dana?
Vezano uz povlaštene uvjete iz IPO-a i pravo na bonus dionicu nakon godine dana od IPO-a, ističemo da se pravo na dividendu ostvaruje bez obzira da li je izvršena registracija kod brokera, naravno poštujući sve gore navedeno.

Da li se pravo na dividendu ostvaruje i na dionice stečene nakon IPO-a?
Pravo na dividendu ostvaruje se na dionice kupljene putem inicijalne javne ponude (IPO) dionica T-HT kao i na dionice stečene poslije toga, naravno poštujući sve gore navedeno.

Kad je isplata dividende?
Isplata dividende, u skladu s prijedlogom upućenim Skupštini, bit će 19. svibnja 2008. godine.

Imam dionice T-HT, koje aktivnosti moram napraviti da dobijem dividendu? Kako se dividenda isplaćuje?
Isplata dividende vrši se putem SDA. Svi dioničari bi trebali provjeriti svoje podatke po pozivu dostavljenom od SDA te ako je sve u redu ne trebaju raditi nikakve dodatne aktivnosti. Dividenda će se isplatiti na način kako je to svaki dioničar i izabrao prilikom kupnje dionica. Eventualne promjene treba javiti direktno u SDA putem dostavljenog obrasca.
Za dodatne detalje molimo konzultirati se sa SDA ili sa Vašom brokerskom kućom.

164,30 kn30.04.2015.

Linkovi

Kontakti za investitore

 • Odnosi s investitorima
 • Hrvatski Telekom d.d.
  Roberta Frangeša Mihanovića 9
  10110 Zagreb
 • Marina Bengez Sedmak
  Elvis Knežević

  Tel.  +385 1 4911 114
  Fax. +385 1 4911 115
 • e-mail: ir@t.ht.hr

© Hrvatski Telekom, 2015.